Johan Sverdrup-anslag kuttes med 7 mrd.

Investeringsanslaget for Johan Sverdrup fase 1 kuttes, mens anslaget for Martin Linge økes.

I forslaget til statsbudsjett for 2018 anslås det nå at investeringene på Martin Linge-utbyggingen i Nordsjøen totalt blir på i overkant av41,3 milliarder kroner. Det er nesten 1,4 milliarder kroner opp fra anslaget i forrige statsbudsjett. Anslaget for investeringskostnaden på Martin Linge har ifølge TDN Finans økt med i overkant av 12,1 milliarder kroner, eller 42 prosent, siden PUD ble innlevert i 2012. Investeringsanslaget for Johan Sverdrup fase 1 kuttes derimot med i underkant av 6,9 milliarder kroner fra forrige statsbudsjett, til rundt 102,6 milliarder kroner. Anslaget er redusert med totalt 22,1 milliarder kroner, eller 18 prosent, siden PUD ble levert i 2015. Statoil opererer med et investeringsanslag for førstefaseutbyggingen på Johan Sverdrup på 99 milliarder kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også