REC-analytiker synes ting ser bedre ut

Aksjen henter seg inn på Oslo Børs.

REC Silicon kom skjevt ut på børsen etter denne morgenens kvartalsrapport.På det laveste i dag sto aksjen i 0,97 kroner, tilsvarende en nedgang på rundt 7,6 prosent.I løpet av ettermiddagen har stemningen tatt seg litt opp.Aksjen er nå ned bare 0,4 prosent til 1,05 kroner.Låneforfall i 2018Analytiker Jonas Meyer i Sparebank 1 Markets karakteriserer overfor TDN Finans tallene som bedre enn ventet.- Hovedfokuset i selskapet er å forbedre likviditeten og refinansiere lånene som forfaller i 2018. At de klarer å selge lager og gjøre det om til kontanter er derfor positivt, sier han.Han tror ifølge nyhetsbyrået at økte avskrivninger i USA utløste fallet tidligere i dag.- Når selskapet bygde fabrikken i Moses Lake, fikk de et fremførbart underskudd verdsatt til 89 millioner dollar. Nå sier de at de mest sannsynlig ikke kommer til å ha nok profitt til å kunne benytte seg av hele beløpet, og tar avskrivninger på over 60 millioner dollar, sier Meyer.- Underliggende braAnalytikeren mener likevel det underliggende ser bedre ut.- Skattesaken har ingen påvirkning på kontantsituasjonen i selskapet, som er det som er viktig. Etterhvert kom det også frem på presentasjonen at selskapet selv mener låneforfallet i mai kan finansieres med eksisterende likviditet, og at de jobber med løsninger på forfallet i september, sier Meyer til TDN Finans.REC Silicon venter å være kontantnøytralt ut 4. kvartal. Derimot påpeker analytikeren overfor nyhetsbyrået at selskapet ikke kom med så mye nytt om nye aksjer må utstedes for å betjene lån, eller om reforhandlinger og salg av eiendeler rekker.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også