Oljeprisene faller onsdag morgen etter at tall fra bransjeorganisasjonen API tirsdag viste at amerikanske bensinlagre steg forrige uke.Siste oversikt viste at råoljelagrene i USA falt med 4,08 millioner fat i uken som endte 29. september, mens bensinlagrene steg med 4,91 millioner fat, ifølge TDN Finans.Brent-oljen er i skrivende stund ned 0,46 prosent til 55,74 dollar fatet, mens WTI-oljen svekker seg 0,61 prosent til 50,11 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,19 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Økningen i bensinlagrene er ifølge Bloomberg News, den største økningen i bensinlagre siden januar dersom tallene stemmer overens med tallene fra EIA, som kommer onsdag ettermiddag.Oljeprisene steg mer enn 12 prosent i tredje kvartal, men har de siste ukene falt fra toppnoteringen i september, samtidig som markedet har veid amerikansk produksjon av skiferolje opp mot Opecs produksjonskutt.- Risikoen er nå på nedsiden for oljeprisene, sier oljestrateg Michael McCarthy i CMC Markets til Bloomberg News.-Det markedet alltid er opptatt av er at når prisen stiger, produserer verden mer, og prisene faller. Et smart steg av Opec ville vært å beholde kuttene lengre enn markedet forventer, for å skape en ny base for oljeprisen, sier Richard Fullarton i Matilda Capital Management til Wall Street Journal.