Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller etter at amerikanske bensinlagre stiger mer enn på mange måneder.

Oljeprisene faller onsdag morgen etter at tall fra bransjeorganisasjonen API tirsdag viste at amerikanske bensinlagre steg forrige uke.Siste oversikt viste at råoljelagrene i USA falt med 4,08 millioner fat i uken som endte 29. september, mens bensinlagrene steg med 4,91 millioner fat, ifølge TDN Finans.Brent-oljen er i skrivende stund ned 0,46 prosent til 55,74 dollar fatet, mens WTI-oljen svekker seg 0,61 prosent til 50,11 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,19 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Økningen i bensinlagrene er ifølge Bloomberg News, den største økningen i bensinlagre siden januar dersom tallene stemmer overens med tallene fra EIA, som kommer onsdag ettermiddag.Oljeprisene steg mer enn 12 prosent i tredje kvartal, men har de siste ukene falt fra toppnoteringen i september, samtidig som markedet har veid amerikansk produksjon av skiferolje opp mot Opecs produksjonskutt.- Risikoen er nå på nedsiden for oljeprisene, sier oljestrateg Michael McCarthy i CMC Markets til Bloomberg News.-Det markedet alltid er opptatt av er at når prisen stiger, produserer verden mer, og prisene faller. Et smart steg av Opec ville vært å beholde kuttene lengre enn markedet forventer, for å skape en ny base for oljeprisen, sier Richard Fullarton i Matilda Capital Management til Wall Street Journal.