Foreløpig er Nate en tropisk storm som ligger utenfor kysten av Nicaragua. Det amerikanske orkansenteret varslet imidlertid fredag at ekstremværet kan bygge seg opp til orkan styrke, og at det er på vei mot en del av Mexicogolfen der det er stor fortetning av oljeplattformer, skriver Ifølge nyhetsbyrået er Statoil er et av oljeselskapene som har besluttet å evakuere ansatte i de delene av Mexicogolfen som er truet av Nate. Evakueringen gjelder plattformen Titan.Ifølge  produserer ikke plattformen olje, men den hadde likevel Statoil-ansatte om bord.Både BP og Chevron har valgt å stenge ned produksjonen på alle sine plattformer i området. Også Shell og Anadarko justerer aktiviteten – mens Exxon gjør som Statoil og evakuerer personell fra sine plattformer. Også raffinerer og sentrale oljehavner forbereder seg på nytt uvær.Plattformene det er snakk om produserer om lag 1,6 millioner fat olje om dagen.(©NTB)