KRG betaler oljepenger som vanlig

DNO-sjef Bjørn Dale. Styreformann Bijan Mossavar-Rahmani til høyre. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Lettelse for produsenter som DNO.

Kurdiske regionale myndigheter (KRG) har betalt ut hele den månedlige summen på rundt 100 millioner dollar til oljeprodusenter i regionen, melder en kilde nær KRG til Reuters.Blant disse produsentene er Genel, DNO, Gulf Keystone, Gazprom og Taqa.Utbetalingen skjer til tross for stor politisk uro og et stort fall i oljeeksporten, og vil ifølge nyhetsbyrået komme som en lettelse for produsentene.Strømmen av olje fra Kurdistan gjennom rørledningen til tyrkiske Ceyhan har falt fra 600.000 til 220.000 fat per dag denne måneden etter at store oljefelt ble overtatt av irakiske styrker.DNO faller 3,8 prosent til 10,08 kroner på Oslo Børs torsdag ettermiddag, i kjølvannet av kvartalstall fra selskapet i morges.