Oljeprisen holder seg oppe

Analytiker advarer.

FILE - In this Saturday, Dec. 10, 2016 file photo, Russian Minister of Energy Alexander Novak, left, and Khalid Al-Falih, Minister of Energy, Industry and Mineral Resources of Saudi Arabia attend a news conference after a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria. OPEC and key non-OPEC oil producers are near their target of taking 1.8 million barrels of crude a day off global markets less than two months after agreeing to do so in efforts to push up the price of crude, Russia's energy minister said Sunday, Jan. 22, 2017. Novak's upbeat comments to reporters came at the end of the first meeting of a joint OPEC-non-OPEC committee set up to monitor compliance to the Dec. 10 agreement. (AP Photo/Ronald Zak, FIle) Ronald Zak
Energi

Oljeprisene trekker noe oppover fredag morgen.Brent januar-olje stiger 0,1 prosent til 60,70 dollar fatet, noe som er opp rundt 60,40 dollar ved stengetid på Oslo Børs i går.WTI-oljen er opp 0,2 prosent til 54,65 dollar fatet.Markedet får ifølge Reuters støtte av OPEC-kutt og sterk etterspørsel - for eksempel i Kina.- Ikke i nærhetenMen analytikere advarer OPEC om at kuttene mot forlenges utover gjeldende kuttavtale som går ut 31. mars 2018.- Våre tall for oljebalanse innebærer et moderat globalt lagertrekk i 2017, men ikke i nærheten av stort nok til å reversere den store lagerbyggingen fra 2014 til 2016. Dessuten peker våre tall mot gjenopptakelse av global lagerbygging i 2018, skriver BNP Paribas-analytiker Harry Tchilinguirian ifølge nyhetsbyrået i et notat.- Derfor ser vi intet annet valg for OPEC og Russland enn å enes om en forlengelse av kuttene utover mars 2018, legger han til.Tchilinguirian viser blant annet til at produksjonen i USA, som har steget over 16 prosent siden midten av 2016 (til 9,6 millioner fat per dag), resultater i økt eksport. 

opec
russland
oljeprisen
oljeproduksjon
produksjonskutt
Nyheter
Energi