Oljeproduksjonen faller i Irak

Det eksporteres mindre olje fra den kurdiske regionen i Irak til Tyrkia

Flyten av olje i rørledningen fra den kurdiske regionen i Irak til Ceyhan i Tyrkia har falt til 288.000 fat per dag.Det melder Bloomberg News mandag, som viser til en havneagent, ifølge TDN Finans.Fredag ble det opplyst at oljeeksporten var på 312.000 fat per dag.Tidligere, i en normalsituasjon, har strømmen fra Nord-Irak til Ceyhan vært på rundt 600.000 fat per dag.DNO er den største uavhengige oljeprodusenten i irakisk Kurdistan. Praktisk talt all eksporten fra irakisk Kurdistan går via rørledningen til Ceyhan.Irak er det nest største Opec-landet etter oljeproduksjon. Ifølge Opecs seneste månedsrapport, produserer landet i underkant av 4,5 millioner fat olje per dag, skriver nyhetsbyrået.