Pacific Drilling søker om konkursbeskyttelse

Riggselskapet Pacific Drilling gjør som Seadrill og søker konkursbeskyttelse under Chapter 11.

Foto: Pacific Drilling

Flere riggselskaper har sett seg nødt til å søke om konkursbeskyttelse for å få til en restrukturering som gjør at de kan komme seg gjennom den dype nedturen riggmarkedet har sett de siste årene.I starten av august advarte det amerikanske riggselskapet Pacific Drilling,som utelukkende eier og operer boreskip for operasjoner på ultradypt vann, om at det vurderte å søke om konkursbeskyttelse.Mandag gjør det som Seadrill og søker om konkursbeskyttelse under Chapter 11 for å restrukturere gjeldsbyrden som er på om lag tre milliarder dollar, eller i overkant av 24 milliarder kroner. Nye kontrakterTil tross for at selskapet må gjennom en heftig restrukturering, kommer det to positive nyheter mandag når det gjelder selskapets rigger.Boreskipene «Pacific Bora» og Pacific Santa Ana» har fått mer arbeid.Oljeselskapet Erin Energy har besluttet å erklære opsjonen for «Pacific Bora» som gir riggen ytterligere én brønn å bore med oppstart i november og en dagrate på 150.000 dollar.«Pacific Santa Ana» skal plugge brønner for et malaysiske Petronas i Mauritania. Kontrakten har en estimert varighet på 159 dager i tillegg til opsjoner på forlengelse. Dagraten oppgis til 265.000 dollar.Én dårlig nyhet kommer også, og det er at kontrakten til boreskipet «Pacific Scirocco» utløper uten at kunden, Hyperdynamics, har valgt å benytte seg av opsjonene på ytterligere tre brønner. Det konkursrammede selskapet har nå tre rigger på kontrakt, samt fire i opplag.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker