Slik går oljeprisen

Stabile oljepriser torsdag morgen. Markedet lener seg på OPEC. 

Energi

Oljeprisene er på en liten opptur torsdag morgen.Brent-oljen stiger 0,16 prosent til 61,97 dollar pr fat, mens WTI-oljen omsettes for 55,57 dollar pr fat, opp 0,09 prosent.Til sammenligning ble et fat brent-olje omsatt for 61,52 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen falt imidlertid noe rett etter EIA publiserte tallene for de amerikanske råoljelagrene som viste en overraskende økning på 1,9 millioner fat, mot en ventet nedgang på 2,4 millioner fat.Videre økte produksjonen til rekordhøye 9,65 millioner fat pr dag, men markedet ristet kjapt av seg tallene og lener seg på forventningen om at OPEC vil forlenge perioden med produksjonskutt på et møte i slutten av november.- OPEC, ledet av Saudi Arabia...will støtte markedet, spesielt til salget av Aramco er fullført. Dersom sanksjoner blir innført mot Iran vil det drive prisen betydelig høyere, sier finansiell rådgiver hos Sydney-baserte ASR Wealth Advisers, Shane Chanel til Reuters. 

oljeprisen
eia
oljelager
opec
sanksjoner
iran
saudi arabia
Nyheter
Energi