Spenning i Midtøsten holder oljeprisen i sjakk

- Enhver usikkerhet i det oljerike området vil drive frem lysten til å by opp oljeprisen, sier energianalytiker.

Oljeprisen er stabil mandag morgen, samtidig som Saudi-Arabia øker sikkerheten ved flere av sine oljeanlegg etter at Bahrain har beskyldt Iran for rørledning-sabotasje i helgen. TDN Finans skriver at den saudiarabiske nyhetskanalen Al-Arabiya rapporterte lørdag at den saudiarabiske energiministeren planlegger å øke sikkerheten ved flere av oljeanlegg, etter at styresmaktene i Bahrain beskylte Iran for å stå bak en rørledningseksplosjon i et rør som fører olje mellom Bahrain og Saudi-Arabia sent fredag.Oljerørledningen som tilhører det statlige oljeselskapet i Bahrain, hadde en kort forstyrrelse i oljeflyten, men ble rapportert å føre olje senere på dagen, ifølge Bloomberg News.Brent-oljen er i skrivende stund opp 0,02 prosent til 63,53 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,09 prosent til 56,79 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,03 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag. Økt spenningSpenningen i Midtøsten har ifølge nyhetsbyrået økt etter at Saudi-Arabia forrige uke beskyldte Iran et missilangrep på den internasjonale flyplassen i Riyadh. Iran har benektet påstandene i etterkant.- Selv om det for tiden ikke er noen risiko ved det fysiske tilbudet av olje, vil enhver usikkerhet i det oljerike området drive frem lysten til å by opp oljeprisen, sier energianalytiker Tamar Essner til Bloomberg News. - Geopolitisk spenning i Midtøsten kommer og går, men det er nok spenning der for øyeblikket til å holde markedet på kanten. Gitt at amerikansk produksjon øker, er det nok spenningene som stopper oljeprisen fra et bratt fall, sier råvareanalytiker David Lennox i Fat Prophets til Bloomberg News.