- Brasil-kjøp gir strategisk mening for Statoil

Positivt meglerhus etter milliardkjøp.

Roald, Berit

Statoil fortalte i morges at selskapet kjøper 25 prosent av Roncador-oljefeltet i det brasilianske Campos-bassenget fra Petrobras.Transaksjonen nesten tredobler Statoils produksjon i Brasil.Samlet vederlag omfatter en første betaling av 2,35 milliarder dollar, pluss betingede betalinger på opptil 550 millioner dollar.- Strategisk meningSparebank 1 Markets mener ifølge TDN Finans at kjøpet gir strategisk mening for Statoil.Meglerhuset mener kjøpet vil fylle selskapets gap i Brasil frem til Carcara kommer i produksjon rundt 2025.- Avtalen er strukturert slik at oppsidepotensialet i forbindelse med handelen er relatert til økt utvinngingsgrad for feltet. (...) Våre initielle beregninger viser at avtalen sannsynligvis vil være innvannende i forhold til nøkkelberegningene, heter det ifølge nyhetsbyrået.Statoil stiger 0,2 prosent til 169,80 kroner på Oslo Børs mandag ettermiddag.