Dette vil holde oljeprisene høye

Oljeanalytiker tror på videre fall i amerikanske oljelagre og høy oljepris. 

Onsdagens oljelagertall fra det amerikanske energidepartementet (EIA) i USA viste at amerikanske råoljelagre falt med 6,5 millioner fat til 436,5 millioner fat i uken frem til 15. desember.Det var på forhånd ventet et trekk på 3,2 millioner fat i samme periode, ifølge Bloomberg. Dersom tall fra USA fortsetter å vise lagertrekk, tror analytikere at oljeprisene vil kunne holde seg høy, skriver TDN Direkt. - Større enn ventet trekk i amerikanske oljelagre sammenlignet med relativt små oppbyggninger i lagrene for raffinerte produkter, inkludert bensin, gir prispress opp på oljen. Vi vil muligens fortsette å se et fall i oljelagrene til januar, og det vil holde prisene høye, sier råvarehandler Hong Sungki i NH Investment & Securities Co. til Bloomberg News, ifølge nyhetsbyrået. Lagertrekket kom hovedsaklig som en følge av at raffinerier økte sin produksjon av raffinerte produkter forrige uke. Ifølge statistikken fra EIA, steg bensinlagrene med 1,2 millioner fat forrige uke, mens destillatene økte med 800.000 fat.Torsdag er brent-oljen opp 0,06 prosent til 64,50 dollar fatet, mens WTI-oljen kryper opp 0,08 prosent til 58,08 dollar fatet.