Forventer mer skiferolje fra USA

EIA, venter at skiferoljeproduksjonen i USA vil stige med 94.000 fat pr dag i 2018. 

Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, venter at skiferoljeproduksjonen i USA vil stige med 94.000 fat pr dag til 6,408 millioner fat pr dag i januar 2018, fra måneden før.Det fremgår av EIAs månedlige «Drilling Productivity Report», publisert mandag kveld, ifølge TDN Direkt. I desember 2017 ventes skiferoljeproduksjonen nå på 6,314 millioner fat pr dag, mot estimerte 6,174 millioner fat pr dag i forrige rapport.Videre opplyses ifølge nyhetsbyrået at borede, men ikke fullførte brønner steg med 94 fra oktober til november 2017, til 7.354.Oljeproduksjonen pr rigg på nye oljebrønner ventes i snitt å stige med 12 fat pr dag i januar, til 633 fat pr dag.Rapporten inkluderer de syv skiferregionene Anadarko, Appalachia, Bakken, Eagle Ford, Haynesville, Niobrara og Permian, som har stått for majoriteten av veksten i oljeproduksjonen i USA de seneste årene.