Gjenopptar Goliat-produksjonen

Vedlikeholds- og modifikasjonsarbeidet er gjennomført. 

Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest. Den er verdens største i sitt slag og spesialkonstruert for tøffe forhold i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Eni Norge har gjenopptatt oljeproduksjon på Goliatetter etter å ha gjennomført omfattende, planlagt vedlikeholds- og modifikasjonsarbeider i høst, ifølge en melding fra selskapet mandag.Eni skriver også mandag at det planlegger å videreutvikle oljefeltet. I 2018 planlegger selskapet å bore to nye produksjonsbrønner og en avgrensningsbrønn ved Goliat West. Dette vil bidra til økt utnyttelsesgrad og økt lønnsomhet for Goliat, skriver selskapet.Eni Norge har i tillegg identifisert ytterligere letepotensial i området rundt Goliat, opplyses det.I 2017 ble Snadd reservoaret i Goliat-lisensen utviklet og satt i produksjon som tilførte 7,5 millioner fat oljeekvivalenter i tilleggsreserver.