Innstiller Drevland som nytt medlem av Kringkastingsrådet

Mandag innstilte Stortingets valgkomité tidligere Bergens-ordfører Trude Drevland som nytt medlem av Kringkastingsrådet.

Trude Drevland Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Energi

Dermed blir hun publikums forlengede arm inn i NRK, skriver Aftenposten.Alt tyder dermed på at Drevland skal sitte i rådet i perioden 2018–2021. Endelig avgjørelse blir tatt av Stortinget før jul.Kringkastingsrådet følger NRK tett og uttaler seg om statskanalens tilbud til publikum. De tar opp saker på eget initiativ eller etter klager fra publikum.Trude Drevland var ordfører for Høyre i Bergen fra 2011 til 2015. Før det var hun varaordfører i samme by siden 2007.Drevland ble i 2015 siktet for korrupsjon, men saken ble henlagt etter bevisets stilling. Siktelsen ble frafalt i desember 2016. I høst har Drevland også gjort seg bemerket i Skal vi danse på TV 2.(©NTB)

kringkastingsrådet
trude drevland
Nyheter
Energi