Oljeprisen faller

Sterkere dollar tynger.

Energi

Oljeprisene trekker noe nedover fredag morgen.En sterkere dollar tynger, men motvirkes ifølge Reuters av OPEC-regisserte kutt og Kinas oljetørst.Kina tørster etter oljeFredagens handelstall viste at nemlig at oljeimporten steg 9,01 millioner tonn til 37,04 millioner tonn i november.Det er den nest høyeste oljeimporten sett i løpet av en måned noensinne.Landet vil ifølge nyhetsbyrået i år gå forbi USA som verdens største råoljeimportør.Brent februar-olje faller 0,1 prosent til 62,16 dollar fatet, mens WTI-oljen går tibake 0,2 prosent til 56,60 dollar fatet.- Motvind for råvarerEn stigende dollar er attraktiv for tradere som bytter mellom investeringer i råvare-futures og utenlandsk valuta.- En sterkere dollar kan fungere som en motvind for råvarer, skriver Bank of America Merrill Lynch (BoAML) ifølge Reuters i sin rapport om 2018-utsiktene.Den amerikanske storbanken øyner Brent-oljen i 70 dollar i løpet av 1. halvår 2018, og forklarer dette med sunn global etterspørsel og stramt tilbud.Jefferies venter ifølge nyhetsbyrået en global etterspørselsvekst på 1,5 millioner fat per dag neste år, drevet av nesten ti prosent vekst i nevnte Kina.

oljeprisen
dollar
kina
opec
Nyheter
Energi