Pareto øyner DNO-dobling

Men hva skjer med Bagdad?

DNO meddelte tirsdag morgen markedet om mottak av 54,32 millioner dollar brutto fra kurdiske regionale myndigheter i Irak (KRG) som betaling for oljeeksport fra Tawke-lisensen i september 2017. På dagens kurser tilsvarer dette rundt 450 millioner kroner. Betalingen deles pro-rata mellom DNO og Genel Energy, som deler lisensen. I tillegg har DNO mottatt 4,37 millioner dollar i en separat betaling, som en del av den nye inngåtte fordringavtalen.Anslår doblingPareto Securities anslår ifølge TDN Direkt en dobling av DNOs frie kontantstrøm i 2018, hvis KRG opprettholder betalingene. Om KRG klarer dette, vil avhenge av hvordan forhandlingene med Bagdad går.- Vi tror partene vil finne en brukbar løsning på de nåværende problemene, men frykter at KRGs likviditetssituasjon kan komme under økt press de neste månedene grunnet de lave eksportvolumene, skriver meglerhuset ifølge nyhetsbyrået.Opprustning?TDN Direkt viser også til gårsdagens Twitter-melding der KRGs sikkerhets- og etterretningstjeneste (KRSC) uttrykte bekymring over oppbygging av irakiske styrker nær Makhmour, med advarsel om et mulig angrep mot peshmergaen (irakisk Kurdistans militære styrker).DNO stiger 3,4 prosent til 9,35 kroner på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.