Slik går oljeprisen

Prisen på Brent-olje med levering i februar er på tilnærmet samme nivåer som da Oslo Børs stengte mandag.

EIAs månedlige «Drilling Productivity Report», som spår økt skiferoljeproduksjon i januar 2018, var ute mandag kveld. Skiferoljeproduksjonen i USA vil ifølge rapporten stige med 94.000 fat per dag til 6,4 millioner fat per dag i januar 2018, skriver TDN Finans.EIA venter at amerikansk oljeproduksjon vil nå 10,2 millioner fat per dag totalt for 2018, nære nivåene til Saudi-Arabia, og rett i underkant av Russland, som er på rundt 11 millioner fat per dag.Mange mener oljeproduksjonen vil stige så lenge Opec og deres allierte klarer å holde prisene i sjakk .- Rebalanseringen beveger seg i riktig retning. Jo høyere prisen er, jo høyere er insentivene til økt tilbud og det er disse prisdynamikkene markedet vil følge med på. I tillegg vil markedet følge med på politikken i midtøsten, som gradvis forverrer seg, sier analytiker Ric Spooner i CMC Markets til Bloomberg News. I tillegg til EIA-rapporten, kom det mandag frem at den planlagte streiken til nigerianske oljearbeidere ble avbrutt, melder Bloomberg News. Nigerias arbeidsminister samt styret i det nigerianske oljeselskapet Neconde Energy og fagforeningen Pengessan ble enige om å fortsette forhandlingene neste måned.Fokus rettes nå mot denne ukens lagerrapporter fra USA. Det er ventet at amerikanske råoljelagre falt med om lag 3 millioner fat i uken som endte 15. desember, ifølge Bloomberg-konsensus.