Vi produserer mindre olje enn ventet

Oljeproduksjonen lå betydelig under Oljedirektoratets prognose for november.

Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest. Den er verdens største i sitt slag og spesialkonstruert for tøffe forhold i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Foreløpige produksjonstall i november 2017 viser en gjennomsnittlig dagsproduksjon på 1.813.000 fat olje, NGL og kondensat. Det er en nedgang på 102.000 fat per dag sammenlignet med oktober, melder Oljedirektoratet.Det totale gass-salget var 10,9 milliarder standard kubikkmeter (GSm3), som er 0,2 GSm3 mer enn måneden før. Væskeproduksjonen i november fordeler seg slik: 1.466.000 fat olje, 316.000 fat NGL og 31.000 fat kondensat i gjennomsnitt per dag.Oljeproduksjonen er ca 9 prosent under ODs prognose og ca 1,7 prosent under prognosen hittil i år.De viktigste årsakene til at produksjonen i november er lavere enn ventet er at Goliat var stengt hele måneden og at produksjonen på Gina Krog, Draugen og andre felt ble lavere enn ventet.