- Da synes jeg det er greit med et gruppesøksmål

Nytt gruppesøksmål mot Tesla.

En ny gruppe med Tesla-kjøpere går nå til søksmål mot Tesla fordi det ble annonsert at bilen hadde 700 hestekrefter, mens det egentlig tallet var under 500.Denne gangen dreier det seg om 79 stykker, ifølge Dagens Næringsliv.Én av disse er ifølge avisen den profilerte investoren Jens Ulltveit-Moe.– Jeg synes Tesla er helt super. Det er den fineste bilen jeg har hatt. Det jeg ikke er så fornøyd med er at de spesifiserte en bil med voldsomme hestekrefter og akselerasjon som den ikke har, fordi batteriene ikke gir nok kraft. Da synes jeg det er greit med et gruppesøksmål for å rette det opp, sier han til DN.Finansavisen omtalte i september i fjor at 38 eiere av Tesla Model S P85D hadde gått rettens vei av samme grunn.I 2016 fikk 133 Tesla-kjøpere erstatning i en sak som endte med et forlik dagen før saken skulle opp for retten.Denne gangen representeres saksøkerne av advokat Christoffer A. Falkeid i Advokatene Lea, Haavik, Helland og Falkeid.– Det er samme type sak som endte med forlik sist. Det går på bileffekten og feil i markedsføringen og salgsprosessen. Men jeg vil ikke gå noe nærmere inn på beløp, sier han til DN.– Jeg har ingen kommentar, sier Teslas norske pressekontakt, Even Sandvold Roland til avisen.