Flere hundre strømløse i Agder

Foto: Scanpix

Over 500 strømkunder var torsdag morgen uten strøm i agderfylkene som følge av problemene knyttet til snøværet tirsdag. Flere har vært uten strøm i lengre tid.

I løpet av natt til torsdag og i morgentimene har det oppstått nye strømbrudd, opplyser Agder Energi. Totalt 533 kunder var uten strøm klokken 7.30, og av disse har 133 vært uten strøm i lengre tid.– Kundene må være forberedt på at det fortsatt kan ta tid før de får strømmen tilbake. Det er mange feil flere steder i linjenettet, og det er mye og komplisert arbeid som må gjøres på hvert enkelt sted, opplyser Agder Energi.Selskapet vil torsdag igjen befare linjenettet ved hjelp av helikoptre for å avdekke om det er trær som står i fare for å velte og forårsake strømbrudd.Store snømengder rammet hele Sørøst-Norge tirsdag. Det førte til at vei-, tog- og flytrafikken gikk i stå, og strømbrudd førte til både stengte skoler og barnehager. Så mange som 22.400 husstander var uten strøm en periode tirsdag ettermiddag.(©NTB)


Les også