Morgan Stanley anbefaler Aker Solutions

Positive analytikere etter milliardjobb.

Aker Solutions viser styrke på børsen, etter å ha landet Statoil-jobber for 1,5-2,0 milliarder kroner.Aker Solutions stiger 3,9 prosent til 49,56 kroner tirsdag ettermiddag.Kontraktene er for levering av subsea-produksjonssystemer og tjenester for Troll Fase-3- og Askeladd-utviklingene offshore Norge.DNB Markets lar seg overraske positivt, ettersom meglerhuset ifølge TDN Direkt ventet at TechnipFMC ville ta den ene kontrakten.Høyere enn Castberg?Analytikerne tror dagens tildeling impliserer en høyere verdi per subsea-tre sammenlignet med Johan Castberg-kontrakten. - Vi tror ordreinngangen på subsea-produktene vil være på rundt 1,75 milliarder kroner, noe som gir en verdi per tre på 17 millioner dollar, høyere enn den nylige Castberg-tildelingen på 10 millioner dollar per tre, heter det ifølge nyhetsbyrået. DNB Markets øyner derfor marginer på midt til høyt ensifret tall, avhengig av hvordan kostnadskuttene går.Ser 15 prosent oppsideMorgan Stanley mener ifølge TDN Direkt at dagens kontrakt burde gi ytterligere trygghet rundt 2018-guidingen, og har et kursmål på 57 kroner.Meglerhuset ser dermed en oppside i aksjen på rundt 15 prosent fra dagens nivåer.Nyhetsbyrået viser også til en oppdatering fra Arctic Securities, som mener kontrakten er i øvre del av deres estimater.