Petrobras skal ha en drøss med FPSOer

Petrobras - Foto - Scanpix

Vil investere mange milliarder dollar i i Santos-bassenget.

Bransjetnettstedet Upstram skriver ifølge TDN Direkt fredag at Petrobras klargjør for en investeringsbølge på flere milliarder dollar i forbindelse med selskapets pre-salt fase 3. Det inkluderer ni nye fullskala produksjonssystemer i Santos-bassenget de neste ti årene.Disse kommer i tillegg til de som allerede er ute på anbud, opplyses det.Investeringene ventes å øke kapasiteten mer mer enn 1,7 millioner fat olje pr dag og 80 millioner kubikkfot naturgass pr dag.Det skal ifølge TDN Direkt brukes 12 FPSOer i fase-3. Tre av disse er allerede tegnet kontrakter for, én er ute på anbud, og de resterende åtte er på forskjellige stadier i planleggingen. For å sikre maksimal flyt fra de 12 FPSOene, venter Petrobras å bore 88 produksjonsbrønner, 73 vann- alternativt-gassinjeksjons brønner, 16 vanninjeksjonsbrønner og en gassinjeksjonsbrønn.