Polarcus-støtte for restrukturering

Smoke and fire rise from a high rise building at Marina district in Dubai, United Arab Emirates, Friday, Aug. 4, 2017. The high-rise residential tower has caught fire in the middle of the night, sending plumes of black smoke into the air and debris falling below. (AP Photo/Kamran Jebreili) Kamran Jebreili

Plan lagt frem torsdag ettermiddag.

Polarcus har sikret seg støtte for en restrukturering fra nøkkelinteressenter i selskapet, herunder banker, leverandører og enkelte obligasjonseiere og aksjonærer, går det frem av en børsmelding.I kombinasjon med restruktureringen foreslår selskapet en utstedelse av aksjer med et bruttoproveny på 340 millioner kroner (rundt 44 millioner dollar), fordelt på 300 millioner i en rettet emisjon og 40 millioner kroner i en reparasjonsemisjon.Emisjonen vil sammen med restruktureringen og økning av arbeidskapitalfasiliteten med 40 millioner dollar forbedre selskapets likviditet med rundt 221 millioner dollar frem til 2022.Polarcus har blant annet forhandlet seg frem til en forlengelse av avdragsfriheten fra 1. januar 2019 til 1. januar 2022.Letter på renter og vilkårBankene har også gått med på reduserte renter frem til 2022, samt å lette på lånevilkårene.Restruktureringen omfatter også kjøp av Nadia og Naila for 75 millioner dollar, fullt finansiert, samt terminering av et leasing-engasjement på 90 millioner dollar.Selskapet opplyser også om en såkalt «cash sweep-mekanisme» til sikrede obligasjonseiere, samt redusert pari-kurs og delvis konvertering av usikrede obligasjoner.ABG Sundal Collier og Wiersholm har blitt hyret inn for å bistå i restruktureringen.Hele meldingen her.