Statoil vil øke leteaktiviteten

Statoil legger opp til å bore mellom 25 og 30 letebrønner i år. Selskapet vender blikket mot Barentshavet i 2018.

– Det er Barentshavet som gjelder, siden regjeringen igjen har stengt Lofoten og Vesterålen, sier konserndirektør Arne Sigve Nylund til Stavanger Aftenblad. Selskapet satser på å bore fem egne brønner og en partneroperert brønn i det nordligste havområdet på norsk sokkel i år.Nylund sier at hvor mye leting det blir til neste år, kommer an på resultatene av årets letebrønner.– Det er viktig å understreke at vi også må fortsette å lete etter mer olje og gass nær eksisterende felt. I år skal vi bore mellom 80 og 100 slike brønner, sier Nylund.Direktør Bente Nyland i Oljedirektoratet er positiv til Statoils planer.– Skal vi opprettholde det produksjonsnivået vi har, så må vi ha leting. Statoil er det selskapet som har størst planer for leting i år, etterfulgt av Lundin og Aker BP, sier hun.Til sammen ligger det an til at det blir boret 36 letebrønner på norsk sokkel i løpet av året.(©NTB)


Les også