Stena Drilling vurderer nedbemanning

Riggselskapet ser på nedbemanning som et alternativ for å kutte kostnader i det tøffe markedet.

Riggselskapet Stena Drilling som har hovedkontor i Aberdeen i Skottland måtte i høst si opp 180 norske riggarbeidere etter beslutningen om å legge den halvt nedsenkbare riggen "Stena Don" i kaldt opplag.Nå går det mot flere oppsigelser.Selskapet har fire boreskip, derav tre ligger i varmt opplag utenfor Las Palmas, den største byen på Kanariøyene. Da det foreløpig ikke har klart å finne arbeid til de tre boregigantene, vurderes nå grep for å redusere kostnadene.Ifølge et notat sendt ut til de ansatte i september, kom det frem at det vil bli lagt frem forslag om å redusere mannskapet slik at de tre boreskipene vil dele to mannskap, samt et såkalt standby-mannskap, mens de ligger i opplag.Det skriver bransjenettstedet Offshoreenergytoday som har fått tilgang til notatet. «Vi er lei oss for at vi har vært nødt til å ta disse tøffe beslutningene da vi virkelig verdsetter innsatsen du og resten av våre kolleger på alle fartøyene har gjort for å gjøre Stena Drilling til et fantastisk selskap. Vi håper alle at det, når markedet kommer tilbake, igjen vil være mulighet til å fortsette det gode arbeidet fra tidligere», het i notatet.Ifølge Energyvoice skal Stena Drilling være i samtaler med totalt 450 ansatte som jobber på de tre nevnte riggene, men selskapet poengterer at ikke alle disse vil miste jobben.Nøyaktig hvor mange som blir sagt opp skal ikke være bestemt, men ifølge nettstedet håper riggselskapet å minimere dette antallet ved å vinne nye kontrakter.Daglig leder i Stena Drilling, Erik Rønserg, sier ifølge nettstedet at overtilbudet av rigger i markedet gjør jobbkutt nødvendig. - Selskapet beklager situasjonen som kan bety oppsigelser for noen av de høyt kvalifiserte arbeiderne som har jobbet hardt for å gi selskapet sitt gode rykte, men nå er det umiddelbare målet å beskytte bærekraften til selskapet, sier Rønsberg til Energyvoice, og legger til:- Stena Drilling forfølger aktivt flere anbud for kontrakter og er optimistisk til at denne vanskelige situasjonen snart vil snu.I tillegg til de fire boreskipene, eier selskapet tre halvt nedsenkbare borerigger. Opprinnelig hadde Stena Drilling en av verdens mest avanserte halvt nedsenkbare borerigger under bygging, men denne ble kansellert i juni i fjor da det koreanske verftet Samsung Heavy Industries ikkeklarte å levere riggen i henhold til avtalt tidspunkt.Nå snuser Røkkes Aker på denne, ifølge kilder.Les også: Kilder: Røkke nær kjøp av rigg til 4,1 milliarder


Les også