Vind og sol står for nesten halvparten av Danmarks elforbruk

Energibruken i Danmark blir grønnere og grønnere, viser en oversikt fra Energinet, som er ansvarlig for å levere strøm til det danske elnettet.

Vindmølle. (AP Photo/Lars Skaaning, Polfoto).
Energi

Hele 45.8 prosent av den danske elproduksjonen i 2017 kom fra vindmøller eller solceller, og det er ny rekord. Forrige rekord fra 2015 lød på 43. 8 prosent.Og utviklingen vil fortsette – det er nemlig planlagt å etablere flere parker med havvindmøller.Utfordringen blir imidlertid å håndtere den store mengden strøm som blir produsert når det blåser kraftig.– Vi kan ikke håndtere den mengden med den infrastrukturen vi har i dag. Derfor må vi utvikle systemene, sier Søren Dupont Kristensen som er direktør i Energinets Elsystemansvar. Han har som mål å sette verdensrekord i vedvarende leveranser av grønn energi.Han ønsker å kunne selge mer overskytende elkraft til utlandet, samtidig som han vil gjøre forbruket i Danmark mer fleksibelt, slik at man kan utnytte billig strøm når det er mye av den, og forsøke å spare på den når det ikke er så mye av den.(©NTB)

danmark
vindkraft
Nyheter
Energi