Advarer mot fortsatt betydelig Seadrill-risiko

Seadrill

Meglerhusets viktige påminnelse til investorer.

Det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill la i går frem et nytt forslag til restrukturering .Forslaget har støtte fra hovedaksjonærene, bankene og 70 prosent av de usikrede obligasjonseierne.DNB Markets understreker i dagens aksjerapport at usikkerheten fortsatt er betydelig når det gjelder hvilke verdier dagens aksjonærer i Seadrill vil sitte igjen med dersom den skisserte restruktureringsplanen gjennomføres.- Etter vårt syn øker støtten fra 70 prosent av obligasjonseierne sannsynligheten for at selskapet i tiden fremover får avsluttet chapter 11-prosessen. Aksjonærer og potensielle investorer bør imidlertid samtidig være klar over at forhandlingene i all hovedsak er en diskusjon som gjøres opp mellom selskapets kreditorer, skriver meglerhuset.- Fortsatt høy usikkerhetBasert på planen og dokumentasjonen gjort kjent i går ser det etter analytikernes mening ut til at dagens aksjonærer vil kunne bli sittende med inntil to prosent aksjene i et nytt restrukturert Seadrill.- Ser vi på verdsettelsen av tilsvarende aktører i riggbransjen, vil en slik eventuell eierandel på to prosent - på våre estimater - implisere en potensiell verdi på 0,70-0,90 kroner per aksje. Vi gjentar at usikkerheten fortsatt er høy rundt både en endelig gjennomføring av planen og rundt i hvilken grad dagens aksjonærer får glede av en evt. fortsatt eierandel, heter det videre.Seadrill endte på 2,14 kroner på Oslo Børs mandag, uendret i gårsdagens handel.


Les også