Borr Drilling er i gang

Skaffer seg 32 nye rigger. Og nå er inntektene på vei (oppdatert).

Eivind Yggeseth

Tor Olav Trøims Borr Drilling melder om et resultat før og etter skatt på minus 88,0 millioner dollar i 4. kvartal i fjor.Resultatet per aksje ble minus 0,34 dollar.Driftsresultatet ble minus 105,0 millioner dollar.Selskapet hadde 0,1 millioner dollar i inntekter i kvartalet.Fra 8. august (stiftelsesdato) og frem til 31. desember 2016 fikk Borr Drilling et resultat på minus 0,8 millioner dollar.Borr Drilling skriver at prosjektet for Total E&P Nigeria startet sent i desember 2017, mens borekampanjen for BW Energy startet i januar 2018.Rapporten her. MilliardoppkjøpNederst på listen over hendelser etter kvartalets utløp finner vi at selskapet i går kom til enighet om kjøp av Paragon Offshore Limited for 232,5 millioner dollar.Kjøpet på 1,8 milliarder kroner offentliggjøres dagen etter at storeier Tor Olav Trøims Storebrand-exit ble kjent. Med på kjøpet følger 32 rigger, en ordrebok på over 200 millioner dollar (ved utgangen av januar) og en verdensomspennende virksomhet.Paragon-flåten inkluderer to moderne rigger - Prospector 1 og Prospector 5 - med det ledende JU-2000E-designet. Disse befinner seg nå i Nordsjøen.Gjennom oppkjøpet skaffer Borr Drilling seg også en semi-rigg som etter planen skal gå på en langtidskontrakt for Taqa i Nordsjøen, med oppstart i mars 2018.Selskapet har mottatt 67,9 prosent aksept av tilbudet som vil bli gitt til samtlige Paragon-aksjonnærer.Paragon har rundt 180 millioner dollar i kontanter, og rundt 215 millioner dollar i gjeld og arbeidskapital.Oppkjøpet vil bli finansiert av kontanter på balansen og utstedelse av aksjer og/eller gjeldsinstrumenter.Borr har autorisasjon til å utstede 46,7 millioner aksjer innenfor gjeldende mandat. Borr-styret har godkjent transaksjonen, og de største aksjonærer har uttrykt sin støtte til avtalen.Oppkjøpet ventes sluttført i mars 2018.- Ettersom nesten 50 prosent av den globale riggflåten er over 30 år gammel, bør ansvarlige eiere ta skritt mot å rasjonalisere sine flåter og konsolidere det fragmenterte markedet. Borr vil være i front av dette initiativet, sier styreleder Trøim i en kommentar.Hele meldingen om oppkjøpet her.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker