- Ikke tro på produsentene av skiferolje

- Ikke tro et ord av hva de sier, sier analytiker Amrita Sen.

Amrita Sen, sjefanalytiker i Energy Aspects, advarer dem som tror at skiferoljeprodusenter skal bli lønnsomme og tjene store penger, skriver DN.– Vi sier det slik. De snakker mye om det, men ikke tro et ord av hva de sier. De har økt produksjonen men leverer fremdeles negativ kontantstrøm. Vi vil først tro de er lønnsomme når vi ser det, sier Sen.– Skiferoljeprodusentene tjente ikke penger på 100 dollar. De tjener ikke penger på 50 dollar fatet. Skiferoljeselskapene har økt produksjonen ved å bruke mer og mer penger på boring. Du kan ikke anklage skiferoljeselskapene for det, når investorene ikke har straffet dem for det. Akkurat nå er aksjemarkedet kritisk til selskapene, men se på private equity-selskaper og gjeldsmarkedet. Skiferoljeselskapene klarer fremdeles å få tilgang på kapital. (..), sier Sen til DN.