Oljeprisen ser rødt

Dollaren spolerer.

Oljeprisene trekker nedover torsdag morgen.En sterkere dollar mer enn oppveier for et overraskende lagertrekk i USA.Brent april-olje faller 0,7 prosent til 64,94 dollar fatet, mens WTI-oljen går tilbake 0,9 prosent til 61,12 dollar.Dollarstyrkelsen kommer i kjølvannet av Fed-referatet som bærer bud om flere renteøkninger.- God støtteGårsdagens tall fra American Petroleum Institute (API) viste at råoljelagrene falt 907.000 fat til 420,3 millioner fat i forrige uke.- Forbedret infrastruktur til Gulfkysten og lavere oljestrømmer gjennom TransCanadas Keystone-rørledning sendte lagrene ned, sier tradingsjef for Asia-Pacific hos futuresmegleren Oanda, Stephen Innes, til Reuters.Analytikere hevder likevel overfor nyhetsbyrået at oljemarkedet henter god støtte fra etterspørselsvekst og OPEC-regisserte produksjonskutt.- OPEC-kuttene har stabilisert markedet. Overholdelsen av avtalen har vært relativt god, skriver senior råvarestrateg Daniel Hynes i ANZ bank i en rapport torsdag.


Les også