Venezuela lanserer tirsdag kryptovalutaen Petro, i et forsøk på å få landet ut av en økonomisk krise som blir stadig dypere.Eksperter er skeptiske.- Den underliggende logikken i denne ICO-en er å komme seg rundt de finansielle sanksjonene innført av USA og Europa. ICO-en vil bli den største noensinne. Treffer den taket på rundt fem milliarder dollar, vil den utgjøre rundt fem prosent av totalt antall Ethereum i sirkulasjon og nesten tilsvare de totale inntektene generert av ICO-er i 2017, sier Dr. Daniele Bianchi, assisterende finansprofessor og kryptoforsker ved Warwick Business School i en kommentar Hegnar.no har fått tilgang til.Ifølge Bianchi er mange bekymringer uløste.- Selv om Petro påstås å være støttet av prisen på Venezuelas oljereserver, finnes det ingen grunn til hvorfor en rasjonell investor bør putte penger i den. Landet kjemper mot hyperinflasjon, med oljeproduksjonen ned rundt 29 prosent i 2017. Venezuela misligholder trolig sin gjeld, og med mindre man virkelig tror at dette kun skyldes finansielle sanksjoner utenfra, er det ingen grunn til at dette ikke kan skje med Petro også, fortsetter forskeren.Hvor sterk er støtten?Bianchi setter også et spørsmålstegn ved hvor mye støtte Petro har i oljen.Det samme gjør direktør og seniorøkonom Harry Colvin i Longview Economics overfor CNBC.ICO-en gjøres med støtte i råolje i tungoljebeltet Orinoco øst i Venezuela.Ifølge nettstedet skal denne oljen fortsatt ikke være pumpet opp, i tillegg til at utvinningen skal skje gjennom joint ventures der Nicolas Maduro og hans regjering bare eier 60 prosent.- Hvis Maduro taper valget i april - eller blir tvunget fra makten - vil Petro trolig bli gjort ulovlige, sier Colvin.