Analysesjef spår nye fall for oljeprisen

Kaldt vann i blodet på optimistene.

Den økende skiferoljeproduksjonen i USA er OPECs verste hodepine.Effekten av amerikansk produksjon på oljeprisene understrekes ifølge Reuters av at OPEC vil arrangere en middag med amerikanske oljetopper på en energikonferanse i Houston på mandag.Generalsekretær Mohammad Barkindo vil være blant OPECs deltakere.- Kampen «skifer mot sjeik» fortsetter å villede markedet, og skifer har igjen overtaket. Vi ser mer nedside for olje, sier Norbert Ruecker, analysesjef for makro og råvarer hos Julius Baer, til nyhetsbyrået.OPEC-regisserte kutt har bidratt til å løfte oljeprisene fra under 30 dollar i januar 2016, men da skal det også nevnes at et ufrivillig fall i Venezuelas produksjonen har økt etterlevelsesgraden ytterligere.En Reuters-undersøkelse viste onsdag at OPEC-produksjonen i februar falt til sitt laveste på ti måneder.Brent-oljen står torsdag ettermiddag i 64,10 dollar fatet, ned én prosent i dagens handel. WTI-oljen faller 0,7 prosent til 61,22 dollar fatet.