Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, venter at skiferoljeproduksjonen i USA vil stige med 131.000 fat per dag til 6,954 millioner fat per dag i april 2018, fra måneden før, ifølge EIAs månedlige «Drilling Productivity Report» kunngjort mandag kveld.Skiferoljeproduksjonen ventes nå på 6,823 millioner fat per dag i mars, mot estimerte 6,756 millioner fat per dag i forrige rapport.Borede, men ikke fullførte brønner steg med 110 fra januar til februar, til 7.601.Oljeproduksjonen per rigg på nye oljebrønner ventes i snitt å stige med 10 fat per dag i april, til 673 fat per dag.Rapporten inkluderer de syv skiferregionene Anadarko, Appalachia, Bakken, Eagle Ford, Haynesville, Niobrara og Permian, som har stått for majoriteten av veksten i oljeproduksjonen i USA de seneste årene.