Oljeprisene stiger forsiktig

OPEC vil, men får det ikke til.

Khalid Al-Falih Minister of Energy, Industry and Mineral Resources of Saudi Arabia attend a news conference after a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria, Thursday, Nov. 30, 2017. (AP Photo/Ronald Zak) Ronald Zak
Energi

Oljeprisene stiger forsiktig fredag morgen.Brent-oljen er opp 0,1 prosent til 65,17 dollar, mens WTI-oljen klatrer 0,1 prosent til 61,27 dollar fatet.Det som holder prisutviklingen i sjakk, er ifølge Reuters den samme bekymringen som før.Produksjonsøkningen utenfor OPEC, og da spesielt i USA.OPEC forespeilet selv i onsdagens rapport  utsikter til nettopp at produksjonen vil øke mer enn etterspørselen i 2018.- Ekstremt sensitivDet internasjonale energibyrået (IEA) sier det samme, og skrev i gårsdagens rapport at verdens oljelagre vil stige i 1. kvartal i år.- Oljen og aksjemarkedet har beveget seg hånd i hånd, noe som i bunn og grunn betyr at oljen er ekstremt sensitiv for vekstutsiktene, sa analysesjef for råvarer i SEB, Bjarne Schieldrop, til Reuters i går.Produksjonsøkningen direkte undergraver det OPEC/Russland-regisserte forsøket på å kutte produksjonen og lagrene.- Det faktum at lagrene har steget, til tross for intensiverte OPEC-kutt, viser hvor mye produksjonen har steget utenfor OPEC. Oljeprisene holdes i sjakk av økningen i amerikansk produksjon, sier seniorøkonom Tomomichi Akuta hos Mitsubishi UFJ Research and Consulting i Tokyo til nyhetsbyrået.

opec
russland
usa
oljeproduksjon
bjarne schieldrop
seb
Nyheter
Energi