Scatec Solar støter på fartsdump i Afrika

Flere prosjekter må vente.

Energi

Tre solparker planlagt av Scatec Solar var blant de 27 energiavtalene som tirsdag denne uken ble blokkert av en sør-afrikansk domstol, melder Reuters.Domstolen har bestemt seg for å lytte til en juridisk utfordring fra en gruppering som er lojal til tidligere president Jacob Zuma.De 27 avtalene statseide Eskom skulle til å signere hadde vært den første store investeringspakken under president Cyril Ramaphosa, som erstattet Zuma sist måned.Domstolens beslutning er derfor et tilbakeslag for Ramaphosa.Viktig markedSamtidig er Sør-Afrika ifølge nyhetsbyrået et av de viktigste markedene for Scatec Solar.- Vi har tre solparkprosjekter som venter på underskrifter fra regjeringen. Prosjektene har en kombinert kapasitet på 258 megawatt (MW), skriver finansdirektør Mikkel Tørud i en e-post til Reuters.Han vil ikke kommentere det potensielle utfallet av den juridiske utfordringen, eller når Scatec Solar forventer at avtalene blir signert.Scatec Solar steg 0,5 prosent til 43,70 kroner i torsdagens handel på Oslo Børs.

scatec solar
mikkel tørud
sør-afrika
solparker
Nyheter
Energi