KjøpLogg inn

Slik går oljeprisen

Oljeprisene stiger igjen tirsdag morgen etter en svak tilbakegang mandag kveld.

Publisert 27. mars 2018 kl. 07.54
Oppdatert 27. mars 2018 klokken 07.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,17 prosent til 70,24 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,44 prosent til 65,84 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,09 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Fokus i oljemarkedet retter seg nå mot ukens lagertall og produksjonsstatistikk fra USA, der bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute legger frem lagertall tirsdag kveld, mens de offisielle tallene fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy (EIA) kommer onsdag. EIA vil også offentliggjøre ukeproduksjonstall for USA, skriver TDN Direkt.Barclays skriver i en råvareoppdatering tirsdag, med overskriften «Vårfeber», at de venter at tilbudsunderskuddet av olje de siste par kvartalene vil bane vei for overskudd, hovedsakelig drevet av sterk vekst i oljeproduksjon fra tette bergarter i USA.«Tilbudsrisikoen i Venezuela og Iran kan komme til å pleie pasienten, men vi venter ikke at dette vil endre markedsbalansen betydelig», skriver banken.