KjøpLogg inn

Snørekorder kan gi storflom

Den snørike vinteren øker faren for flom. NVE oppfordrer folk til å gjøre forebyggende tiltak, og allerede nå tappes flomutsatte Mjøsa for mest mulig vann.

Publisert 28. mars 2018 kl. 06.25
Oppdatert 28. mars 2018 klokken 06.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord

Årets vinter er blant de mest snørike på lenge i lavereliggende områder på Sør- og Østlandet, noe som øker flomfaren betraktelig i disse områdene.– NVE oppfordrer både beredskapsapparatet lokalt og publikum, første omgang i lavereliggende områder på Østlandet, til å gjøre tiltak for å redusere faren for lokale oversvømmelser når snøen der begynner å smelte, sier hydrolog Inger Karin Engen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til Nationen.Aktuelle tiltak er å sørge for åpne avløpsveier som stikkrenner og kummer for å sikre at vannet får fri passasje.Avdelingsleder for vassdragsdriften i Glommens og Laagens Brukseierforening, Hans-Christian Udnæs, opplyser at flomutsatte Mjøsa allerede nå tappes.– Alt er åpent, og vi tapper så mye vann som det lar seg gjøre, sier han til avisen.I det meste av Trøndelag og Nord-Norge, bortsett fra Finnmarksvidda, er det uvanlig lite snø i år, og dermed er flomfaren lavere.(©NTB)