Spirit Energy med oljefunn

Spirit Energy har gjort et lite oljefunn nordvest for Gjøa.

Spirit Energy Norge, som er operatør for utvinningstillatelse 682, har gjort et funn i letebrønn 35/9-14 nordvest for Gjøa-feltet i Nordsjøen, melder Oljedirektoratet (OD) mandag, ifølge TDN Direkt.Spirit er nå i ferd med å avslutte boringen av undersøkelsesbrønnene 35/9-13 og 35/9-14 og avgrensningsbrønn 35/9-14 A på Måløy-skråningen i Nordsjøen, opplyses det.- Brønn 35/9-14 klassifiseres som et lite oljefunn. Brønn 35/9-14 A er tørr med spor av hydrokarboner. Foreløpige vurderinger viser at funnet ikke er lønnsomt per i dag. Rettighetshaverne vil evaluere funnet sammen med andre prospekter i nærheten med hensyn til videre oppfølging. Utvinnbare volumer er estimert til 0,25 - 1 mill. Sm3, skriver OD.Brønnene ble boret av Songa Enabler, som nå skal til Kristiansund for vedlikehold og deretter videre til brønnoperasjoner på Snorre-feltet for Statoil, opplyser TDN Direkt.Spirit Energy Norge har en eierandel på 30 prosent i utvinningstillatelse 682, Capricorn Norge har 30 prosent, mens Wellesley Petroleum og Petoro har 20 prosent hver.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også