Statoil-analytiker om navneskiftet

Politikere stusser. Det gjør markedet også.

Energi

Statoil var dagens blikkfang på Oslo Børs etter meldingen om at selskapet vil bytte navn til Equinor .- I nesten 50 år har Statoil tjent oss vel som et flott navn. Men når vi ser frem mot de neste 50 årene, den globale energiomleggingen og hvordan vi utvikler oss som et bredt energiselskap, har det blitt naturlig å endre navnet vårt, forklarte Statoil-sjef Eldar Sætre blant annet i en pressemelding.Sp-topp: - JåleriForslaget til nytt navn vil bli fremmet til Statoils generalforsamling 15. mai. Olje- og energiminister Terje Søviknes har gjort det klart at regjeringen vil stemme for.Ellers blir forslaget lunkent mottatt fra politisk hold.Ap vil ha en debatt i Stortinget, mens lederen i næringskomiteen, Geir Pollestad (Sp), omtaler skiftet som «jåleri».- Ikke 1. april i dagMarkedet er også litt i stuss.- Vi sjekket kalenderen, men det er ikke 1. april, sier Sparebank 1 Markets-analytiker Teodor Sveen Nilsen til Reuters.Han anslår ifølge nyhetsbyrået kostnadene tilknyttet et navneskifte til 230-250 millioner kroner.

eldar sætre
statoil
equinor
teodor sveen nilsen
sparebank 1 markets
Nyheter
Energi