Tall fra det amerikanske energidepartementet onsdag viste at de amerikanske råoljelagrene falt med 4,6 millioner fat i forrige uke, mot en ventet økning med 0,2 millioner fat. Oljeprisen stiger torsdag 0,47 prosent til 68,34 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,41 prosent til 63,63 dollar fatet. - Markedet ville vært mye høyere dersom det ikke var for frykt-faktoren. Med mindre handelskrigen ekspanderer, ser vi på en pris nær 70 dollar fatet for WTI en gang i dette kvartalet, sier sjefsøkonom i First Standard Financial, Peter Cardillo til Wall Street Journal, ifølge TDN Direkt. Andre analytikere peker på mulighetene for at handelskonflikten kan spre seg til oljemarkedet.- Inkluderingen av propan og petroleumskjemikalier eskalerte frykten, etter vårt syn, og åpner mulighetene for at flere energi-relaterte råvarer kan bli inkludert som "handelskrig"-brikker. Som sådan er det sannsynlig at energi vil bli utsatt for bredere negativt sentiment etter Kinas kunngjøring, skriver analytikerne i Cowen & Co.