Oljeprisen beveger seg sidelengs tirsdag etter å ha steget markant mandag ettermiddag i et oljemarked der fokuset fortsatt er på geopolitiske spenninger.Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,23 prosent til 74,88 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,39 prosent til 68,91 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 73,56 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.- Råoljeprisen ligger nå på det høyeste nivået på tre år, og reflekterer pågående bekymringer rundt geopolitisk spenning i Midtøsten, som er kilden til nesten halvparten av verdens oljetilbud, skriver ANZ Bank ifølge TDN Direkt.Investorer i oljemarkedet har fortsatt troen på økte oljepriser. Ifølge Wall Street Journal er antallet veddemål på økte amerikanske oljepriser relativt til lavere priser i størrelsesordenen fjorten til en, som viser til tall fra det amerikanske Commodity Futures Trading Commission.Fokuset i oljemarkedet retter seg nå mot ukentlige lagertall, der tall fra American Petroleum Institute publiseres tirsdag, mens de offisielle tallene fra amerikanske myndigheter (EIA) kommer onsdag.