Slik går oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake onsdag.

Oljeprisen faller tilbake onsdag etter oppbygging i både råolje- og bensinlagre, skriver TDN Direkt. Samtidig oppjusterer EIA sine anslag for amerikansk oljeproduksjon i 2019. Tirsdag steg prisene. Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,41 prosent til 70,75 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,24 prosent til 65,35 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,04 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Tall fra den amerikanske bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) viste tirsdag kveld at amerikanske råoljelagre steg med 1,8 millioner fat i uken som endte 6. april.I tillegg steg bensinlagrene med 2,0 millioner fat, mens destillatlagrene falt med 3,9 millioner fat.- API-tallene har midlertidig tatt litt vind ut av markedet, sier leder for meglerhuset OANDA, Stephen Innes til Reuters.De offisielle tallene fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy (EIA) kommer onsdag ettermiddag. EIA oppjusterte for øvrig i sin Short Term Energy Outlook-rapport tirsdag kveld anslaget for amerikansk produksjon i 2019 til 11,4 millioner far per dag, fra tidligere 11,3 millioner fat.Samtidig rettes det fokus mot forhøyet spenningsnivå i Midtøsten.Det europeiske luftfartskontrollbyrået Eurocontrol har oppfordret flyselskaper til å opptre forsiktig i østre deler av Middelhavet, på grunn av muligheten for oppskytningen av missiler innen de neste 72 timene.