Statoil og partnerne hadde høyeste bud på fire blokker i Campos-bassenget i Brasils 15. lisensrunde avholdt 29. mars, skriver Statoil på sine hjemmesider.Et konsortium som består av Petrobras (30 prosent), ExxonMobil (40 prosent) og Statoil (30 prosent) leverte vinnerbudet på blokk C-M-657 i Campos-bassenget. Signaturbonusen som ble tilbudt blokk var 638.550.000 dollar.Samme konsortium bestående av Petrobras (40 prosent), ExxonMobil (40 prosent) og Statoil (20 prosent) leverte vinnerbudet for blokk C-M-709 med signaturbonus på 450.000.000 dollar.Petrobras blir operatør for begge blokkene.Videre leverte Statoil, sammen med BP, vinnerbudet for blokk C-M-755 og C-M-793 for en samlet signaturbonus på 26.016.600 dollar.BP er operatør for begge blokkene, der Statoil har 40 prosent.- Synergieffekter - Vi er godt fornøyd med resultatet av denne runden. Vi ser fram mot å samarbeide med våre partnere om disse spennende letemulighetene, sier Tim Dodson, konserndirektør for leting i Statoil. Blokkene ligger i sørlig del av Campos-bassenget, nær Statoils posisjon i BM-C-33 (Pão og Gavea), hvor selskapet også er operatør. Dette gir muligheter for å oppnå synergieffekter med eksisterende funn og virksomhet i Brasil, skriver Statoil.Signering av konsesjonsavtalene fra 15. lisensrunde planlegges innen 30. november.