Oljegiganten Total har inngått en avtale med de kontrollerende aksjonærene i det franske energiselskapet Direct Energie om å kjøpe 74,33 prosent av selskapets aksjer, fremgår det av en melding onsdag.Prisen er avtalt til 42 euro pr aksje, noe som tilsvarer en premie på om lag 30 prosent sammenlignet med selskapets sluttkurs i Paris tirsdag.Total kjøpesum blir dermed 1,4 milliarder euro, tilsvarende 13,5 milliarder kroner.- Gjennom denne transaksjonen følger Total aktivt sin utvikling innen elektrisitet og gasskraft og distribusjon i Frankrike og Belgia, sier konsernsjef og styreleder i Total, Patrick Pouyanné i meldingen.- Vi ønsker velkommen denne transaksjonen med stolthet og entusiasme, og vi er overbevist om at slå oss sammen med Total vil være tilfordel får kundene våre, sier styreleder og konsernsjef i Direct Energie, Xavier Caïtucoli.Direct Energie er forøvrig også kjent for å sponse det franske sykkellaget Team Direct Energie som blant annet har den franske sykkellegenden Sylvain Chavanel i stallen.