«West Elara» klar for milliardjobb for ConocoPhillips

North Atlantic Drillings jack up-rigg skal straks starte ferden ut til Nordsjøen for å starte på et oppsiktsvekkende langt oppdrag. Bare været tillater det.

ConocoPhillips hyret fredag inn Solstad Farstad-båtene «Far Sapphire» og «Normand Ranger» til flytting av North Atlantic Drillings 2010-bygde jack up-rigg «West Elara», viser en oversikt fra skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers.Dersom været tillater det skal flyttet starte mandag eller tirsdag kommende uke, og destinasjonen er Ekofisk-feltet i den sørlige delen av norsk sektor i Nordsjøen.Der skal «West Elara», som har ligget på Semco Maritimes verft på Hanøytangen utenfor Bergen siden november i fjor for å gjennomgå oppgraderinger, endelig starte på sitt oppsiktsvekkende lange oppdrag for ConocoPhillips som ble tildelt i april i fjor.Oppdraget som er på hele ti år, skulle egentlig startet i oktober i fjor, men dårlig vær gjorde at det tok lang tid før riggen kunne flyttes inn til verftet på Hanøytangen for å gjøre de nødvendige oppgraderiene i forkant av oppdraget.Kontrakten med «West Elara» bidro til å øke North Atlantic Drillings estimerte ordrereserve med hele 1,4 milliarder dollar, tilsvarende rundt 11,2 milliarder norske kroner, dersom man ikke tar hensyn til eventuelle prestasjonsbonuser. Les også: - Den sattDen heftige økningen i riggselskapets ordrereserve kommer av at ConocoPhillips også valgte å utvide kontrakten for jack up-riggen «West Linus» til 2029.2014-bygde «West Linus» som eies av Ship Finance, men leies ut til North Atlantic Drilling, har jobbet på Ekofisk-feltet for ConocoPhillips siden den var ferdigstilt, og skulle opprinnelig jobbet frem til mai 2019.Som en del av avtalen gikk North Atlantic Drilling med på en justering av dagratene på den eksisterende kontrakten for «West Linus» som resulterte i en reduksjon i ordrereserven frem til mai 2019. Den utvidede perioden ventes imidlertid å gi en økning på 706 millioner dollar. «West Elara»-kontrakten inkluderer en periode med faste dagrater til mars 2020, før den går over på en markedsbasert dagrate til oktober 2027.Perioden med fast rate ventes å gi en økning i ordrereserven på 160 millioner dollar, mens den markedsbaserte delen ventes å gi rundt 530 millioner dollar.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker