Equinor-avtale i Aserbajdsjan

Statoil Aserbajdsjan (del av Equinor) og det statseide oljeselskapet i Aserbajdsjan, SOCAR, har inngått en avtale.

Ivan Kverme
Energi

Statoil Aserbajdsjan (del av Equinor) og det statseide oljeselskapet i Aserbajdsjan, SOCAR, har i dag undertegnet en Risk Service Agreement (RSA) knyttet til vurdering og utbygging av oljefeltet Karabagh og en produksjonsdelingsavtale (PSA) for Ashrafi-/Dan Ulduzu-/Aypara-området.Oljefeltet Karabagh ligger 120 kilometer øst for Baku, nær det SOCAR-opererte feltet Shallow Water Gunashli (SWG) og det BP-opererte feltet Azeri-Chirag-Gunashli (ACG), der Statoil Aserbajdsjan har en andel på 7,27 prosent.Leteområdet, som dekker Ashrafi, Dan Ulduzu og Aypara, ligger om lag 100-110 kilometer nordøst for Baku.– Avtalen som ble undertegnet i dag representerer et naturlig neste steg i regionen. Dette vil styrke vår posisjon i et produktivt basseng og utvikle vekstmuligheter. Lisensene ligger nær ACG-feltet i et basseng vi kjenner godt. Nå ser vi fram til å arbeide med disse nye leteprosjektene i samarbeid med SOCAR, sier Eldar Sætre, konsernsjef i Equinor.Statoil Aserbajdsjan og SOCAR vil danne et felles selskap med 50 prosent eierandel hver for drift av lisensene.Endelig investeringsbeslutning vil bli tatt i forbindelse med godkjenning av utbyggingsprogrammet.Avtalene forutsetter at vanlige betingelser og godkjennelse av myndighetene, blir oppfylt.

equinor
Nyheter
Energi