Kilder: ConocoPhillips mot storsalg i Nordsjøen

Oljegiganten jobber mot et storsalg, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Oljegiganten ConocoPhillips forbereder seg på et stortstilt salg av eiendeler i Nordsjøen for å konsentrere seg om skifereiendelene sine i USA, melder nyhetsbyrået Reuters mandag, og viser til bank- og industrikilder.Et salg av Nordsjø-eiendelen kan innkassere opp til to milliarder dollar, tilsvarende 16 milliarder kroner, ifølge kildene som påpeker at det uklart hvor stor del av porteføljen som eventuelt vil bli solgt.Det har ikke blitt lansert en formell prosess, men ledere fra seslskapet skal ifølge en Reuters-kilde ha snakket med flere operatører i Nordsjøen, samt banker, for å lodde stemingen for et slikt salg.ConocoPhillips ønsket ikke kommentere opplysningene.I tillegg til å være store på britisk sokkel, er ConocoPhillips blant annet operatør på Ekofisk-feltet i den norske delen av Nordsjøen.Andre norske felt oljegiganten er partner på, er Heidrun, Visund, Oseberg, Grane, Troll, Alvheim og Huldra.Selskapet er også partner på Aasta Hansteen-feltet som skal settes i drift mot slutten av 2018, eller i starten av 2019.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker