Kjus spår oljeprisen i 100

Torbjørn Kjus tviler på om Saudi-Arabia og Russland klarer å holde prisene nede.

Energi

Samtalene mellom Russland og Saudi-Arabia om å avslutte produksjonskuttene, har sendt oljeprisen inn i korreksjonsmodus.Men oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets er ikke helt sikker på om de to vil holde oljeprisen nede, skriver DN.- Når oljeprisen overskyter, er det historisk ikke når OPEC holder oljen tilbake fra markedet, men når de slipper den tilbake i markedet og det likevel ikke er nok fordi etterspørselen fortsetter å vokse, sier han.Analytikeren påpeker overfor avisen at han er mer opptatt av det fundamentale, altså tilbud- og etterspørselsbalansen.- Den slår alltid inn til slutt. Jeg tror det er gode sjanser for videre oljeprisoppgang for en kontrakt som varer i to og et halvt år, sier han.Øyner 100 dollarDe lange kontraktene ligger langt under spotprisen, som er det du betaler for olje levert i dag. Olje for levering i desember 2020 handles på 66,50 dollar fatet.- Jeg tror den kan komme til å se 100 dollar fatet før den går av. Det synes jeg er et godt kjøp, sier Kjus til DN.Brent juli-olje handles tirsdag morgen for 75,54 dollar fatet, opp 0,3 prosent i dagens handel.

torbjørn kjus
oljeprisen
opec
saudi-arabia
russland
Nyheter
Energi