Øyner oljeprisen til 50 dollar

Konsernsjefen i BP tror oljeprisen kan falle til 50 dollar fatet.

BP venter i følge konsernsjef Bob Dudley at brent-prisen vil falle til 50-65 dollar per fat, skriver TDN Direkt.Konsernsjefen mener at oljeprisen vil falle som følge av økende amerikansk skiferoljeproduksjon og Opecs kapasitet til øke produksjonen.Videre sier Dudley at USAs beslutning om å trekke seg fra atomavtalen med Iran har ført til usikkerhet, og at BP estimerer at eksporten fra Iran kan komme til å falle 300.000 til 1 million fat per dag, men sier han selv tror tallet kommer til å ligge i nedre del av intervallet.Torsdag bikket oljeprisen over 80 dollar fatet, og ifølge Dudley er en vedvarende pris over dette nivået er usunt.- For to år siden, da prisen var 27 dollar, var det bra for global vekst, motorene i forbruksøkonomiene, men det var forferdelig for produserende land og det førte til at produserende land heller ikke klarte å kjøpe ting. Det var ikke en sunn pris. Jeg tror at når en går over 80 dollar, er ikke det en sunn pris heller, sier Dudley.Brent-oljen er i skrivende stund opp 0,63 prosent til 79,80 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,01 prosent til 71,50 dollar fatet.


Les også